Cursus ChatGPT voor docenten

ChatGPT voor docenten als cursus, aangeboden door de vakvereniging i&i, is gericht op het toepassen van AI in het onderwijs.

Lees meer: Cursus ChatGPT voor docenten

Deze cursus bestaat uit een 1,5 uur durende workshop en maandelijkse bijeenkomsten waarin docenten hands-on ervaring opdoen met ChatGPT.

Het doel is om docenten vertrouwd te maken met de mogelijkheden van ChatGPT en andere AI-toepassingen. Deelnemers werken samen en leren door praktijkervaring. ChatGPT Plus wordt aangeraden voor meer geavanceerde mogelijkheden. De cursus is deels gratis, met optionele betaalde onderdelen.

Waarom ChatGPT voor docenten?

ChatGPT en andere vormen van AI hebben een steeds grotere invloed op de maatschappij – en zeker ook op het onderwijs. Leerlingen gebruiken dit al, en het heeft geen zin om dat te verbieden, maar wel om ze te leren het goed te gebruiken. Voor docenten is het belangrijk om op de hoogte te blijven – en zo mogelijk AI in te zetten voor beter onderwijs. En, als je AI-beleid wilt maken voor je school, zul je ook moeten weten waarover je het hebt. Daarom ChatGPT voor docenten.

Wij denken dat je het gebruik van ChatGPT het beste leert door er zelf mee aan de slag te gaan. De workshop is bedoeld als hulp bij de eerste stappen. De volgende stappen kun je zelf uitvoeren, zo mogelijk samen met je collega’s. Je kunt daarbij het boek Chatten met Napoleon en andere materialen gebruiken. Op deze website verzamelen we materialen die je hierbij kunnen helpen. En waar nodig bieden we hulp bij de organisatie van de vervolgstappen.

Voor sommige aanbieders is ChatGPT een “gat in de onderwijsmarkt” waar ze graag inspringen. Maar een cursus of workshop van een halve dag gaat niet verder dan de eerste stap. Daarna moet je zelf aan de slag: dat is essentieel (maar ook leuk). Naast deze kickstart willen we iedere maand samenkomen om verder te werken aan ChatGPT voor docenten en het gebruik in de klas.