Co-Teach Symposium

Net voor de vakantie bezocht i&i het Co-Teach Symposium. Hieronder een kort verslag van dit bezoek.

Co-Teach: Vo-scholen en -leerlingen staan te popelen om aan de slag te gaan met informatica, maar de vraag naar docenten is al jaren groter dan het aanbod. Gelukkig zit Nederland bomvol enthousiaste IT professionals. Binnen Co-Teach Informatica ontwikkelen zij projectonderwijs dat aansluit op hun expertise, samen met bevoegde leraren en vakdidactici. Co-Teaching noemen we dat.

Co-Teach website

Ambities en groeiwens

Onderstaande ambities zijn op basis van de gegevens in 2022.

In 2025 wil men groeien. Er zijn nu 9 scholen, de groeiambitie is 30 scholen. Het leerlingenaantal in nu 301 en men wil graag naar 3200 leerlingen. En het aantal gastdocenten staat nu op 17, en in 205 hopelijk op 130. Meer informatie over Co-Teach

Het programma van het Co-Teach symposium

Pieter Duisenberg, als voorzitter Universiteiten Nederland en voorzitter stuurgroep Co-Teach Informatica opent de middag en zet de toon van de dag. Er is een sterke groeiambitie uitgesproken. Erna werden leerlingen geinterviewd. Ze geven aan dat ze veel geleerd hebben over/met python en databases. Mooi om te zien hoe de lesstof is gaan leven en hoe de leerlingen hierover vertellen.

15.00-15.30Inloop en u kunt alvast kennismaken met de andere deelnemers
15.30-15.50Opening door Pieter Duisenberg, voorzitter van Universiteiten van Nederland / Stuurgroep voorzitter Co-Teach Informatica
15.50-16.15Scholen aan het woord: leerlingen, schooldocenten en gastdocenten wordt het podium geboden om hun eigen praktijkervaringen te vertellen. 
16.15-16.30 Korte Break 
16.30-17.05Deelsessies – ronde 1 
17.15-17.50Deelsessies – ronde 2 
17.50-18.30Na een actief deel zal er ruimte zijn om tijdens een borrel ervaringen te delen. 
18.30-20.00 Meet & Greet en Diner Buffet. In het avondgedeelte kunt u met andere deelnemers onder het genot van een drankje en hapje gezellig napraten en nieuwe ideeën voor de toekomst laten opborrelen.

Keuzes van de breakoutsessies

  • Werksessie Tips en Tops van deelnemende Co-Teach Informatica scholen
  • Ins en outs gastles: Kijkje in de keuken – hoe ziet een gastles eruit?
  • Inhoud en opbouw Co-Teach Informatica programma en jaarplanning
  • Tips en Tops voor gastdocenten onder elkaar