Media en Onderwijssessie Beeld en Geluid

Vlogs, threads, streams en stories: de stroom mediaberichten die leerlingen dagelijks consumeren, produceren en becommentariëren is oneindig. Leerlingen bewegen zich bijna continu in hun leven in media.

Hoe ga je als school om met deze realiteit? Hoe ontwikkel je een visie op het nieuwe leergebied Digitale Geletterdheid? Hoe faciliteer je leraren, ook als het gaat om de ontwikkeling van de eigen Mediawijsheid? Kortom, hoe zorg je voor een veilig en inspirerend leerklimaat waarin digitale technologie en media, helpen om verwondering en nieuwsgierigheid aan te jagen?

Beeld & Geluid Onderwijs organiseert samen met de VO-raad, SLO, vakvereniging i&i en Kennisnet op donderdag 5 oktober, op de Dag van de Leraar, hierover een Media & Onderwijs sessie in het #MediaMuseum in Beeld & Geluid Hilversum.

Samen bespreken we de ontwikkelingen in het nieuwe leergebied Digitale Geletterdheid, delen leraren inspirerende voorbeelden en laat Beeld & Geluid Onderwijs zien én ervaren wat het vernieuwde #MediaMuseum kan betekenen voor leerlingen en leraren als het gaat om mediawijsheid.

Locatie en tijdstip

Datum 5 oktober 2023
Tijd 08:30 inloop, 09:00 aanvang programma, 11:00 einde
Locatie #MediaMuseum Beeld & Geluid, Hilversum

Aanmelden

De sessie is bedoeld voor schoolleiders, schoolbestuurders, kwaliteitszorgmedewerkers op bestuursniveau. Meer informatie over het programma volgt in september. Je kunt je nu vast aanmelden met een e-mail naar [email protected] ovv Media & Onderwijs Ontbijt 5 oktober 2023.