DOCENTEN INFORMATICA OM HULP GEVRAAGD!!!!

DOCENTEN WISKUNDE EN/OF INFORMATICA OM HULP GEVRAAGD!!!!
Girls @ Informatica Olympiad is op zoek naar meiden die het leuk vinden om logische problemen op te lossen. EGOI organisatie wil hen leren programmeren zodat ze kans maken om mee te doen met de EGOI (European Girls’ Olympiad Informatics).

In 2021 werd die olympiade georganiseerd door Zwitserland (https://egoi.ch/en/), in oktober 2022 door Turkije (https://ubilo.tubitak.gov.tr/), en het afgelopen jaar door Zweden (https://egoi23.se/)

Deelnemen is een bijzondere ervaring omdat deelneemsters uit heel Europa (en daarbuiten) samenkomen om uitdagende logische problemen op te lossen en te programmeren, maar vooral ook om de sociale activiteiten met deelneemsters uit alle deelnemende landen.
De EGOI 2023 was een groot succes waarbij ook nog een medaille werd gewonnen
( https://www.ad.nl/den-bosch/rosmalense-aniek-wint-brons-op-europe
se-informatica-olympiade-wiskunde-is-lekker-duidelijk-en-logisch~a2b530e1/
)

Kennen jullie meiden die het leuk vinden om mee te doen met de training? Alle meiden die op de middelbare school zitten dus uit onderbouw en bovenbouw mogen meedoen. Ze kunnen eventueel de eerste 3 hoofdstukken van de basiscursus (https://girls.gitbook.io/c++-oefenen-voor-egoi) doen om na te gaan of ze het leuk vinden.

Aan de training en eventuele deelname aan de EGOI zijn geen kosten verbonden.
U kunt potentiële deelneemsters aanmelden, zij kunnen het ook zelf doen.
Meer informatie over de EGOI en de cursus kunnen u en/of uw leerlingen vinden op de
website https://www.informaticaolympiade.nl/girls/