Eerste Medaille ooit voor Nederland op de European Girls’ Olympiad in Informatics

Team EGOI 2023

Aniek Goeree uit Rosmalen heeft een bronzen medaille gewonnen op de EGOI 2023 in Lund, Zweden. De EGOI is de Europese informatica olympiade voor meisjes op de middelbare school. Tijdens de EGOI lossen deelneemsters uitdagende programmeerproblemen op met behulp van efficiente algoritmes. In Lund zijn 189 deelneemsters aanwezig uit 50 verschillende landen. De EGOI bestaat sinds 2021 en het is de eerste keer dat Nederland een medaille haalt.

Doel van de EGOI is om meer meiden te motiveren voor informatica, om de meiden rolmodellen te geven, en om internationaal vrienden te maken. Een belangrijk onderdeel van de EGOI is dan ook het sociale activiteitenprogramma voor de deelneemsters uit alle deelnemende landen. Aniek Goeree is van plan volgend jaar computer science and mathematics te gaan studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven

De vier beste meiden uit Nederland mochten mee naar de EGOI. Iris Samtleben heeft een eervolle vermelding gekregen voor haar goede prestaties op de tweede dag. Karina Kovalska en Lenka Huang deden voor het eerst mee en hebben ook een goede prestatie neergezet. 
Volgend jaar is de EGOI 2024 in Nederland, Brainport Eindhoven. De organisatie is al hard bezig om ook hier een mooi event van te maken. 

Meer informatie:
Website: www.informaticaolympiade.nl/girls
Linked-in: https://www.linkedin.com/company/egoi-nederland
Instagram: https://www.instagram.com/egoi_nl/