Game On

Het Forum Groningen is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen.
Met het interactieve museum Storyworld, biedt het Forum een gevarieerd programma dat ook leerlingen in staat stelt om technologische ontwikkelingen te bekijken en onderzoeken.

Van 2 oktober 2021 t/m 6 maart 2022 presenteert Forum Groningen Game On – Experience 50 years of videogames: de grootste interactieve tentoonstelling over gamecultuur met de grootst speelbare collectie ter wereld. Games balanceren op de grens tussen kunst en technologische innovatie en zijn niet meer weg te denken uit de populaire cultuur.
In de expositie krijg je inzicht in de creatieve processen achter de games als Mario, Tomb Raider en Grand Theft Auto en kun je zelf zo’n 120 speelbare games ervaren op de aanwezige arcadekasten of handhold consoles.

Randprogramma rond Game on!
Masterclass: Hoe maak je een game? – Tomas Sala
Nederlandse solo gamedesigner Tomas Sala bracht duizenden uren achter zijn computer door met als resultaat één van de beste games van 2020: The Falconeer. Tijdens zijn masterclass vertelt Tomas je veel, maar vooral over de totstandkoming van zijn game. Kortom, interessant voor iedereen die van games houdt, games speelt én games maakt!
Voor wie Studenten / docenten
Wanneer 14 oktober 20.00 – 21.30
Waar Rabostudio, Forum Groningen
Kosten € 7,50 studenten / €10.00 normaal
Leerdoelen Beeldgeletterdheid, technologie, gamedesign

Techstage – Arjan Brussee ‘gamekoning’ van Nederland
Arjan Brussee is een van de meest succesvolle gameontwikkelaars van Nederland. Hij is al vanaf zijn achtste jaar bezig met het maken van games en maakte van zijn hobby zijn werk. En met succes! De titellijst van games waar hij aan meegewerkt heeft is indrukwekkend: Jazz Jackrabbit, Tyrian, Killzone en natuurlijk het wereldberoemde Fortnite van Epic Games. Na jarenlang in de Verenigde Staten te hebben gewerkt en gewoond, is hij sinds kort weer terug in Nederland, dus een mooie kans om met deze ‘game royalty’ in gesprek te gaan! Host Rutger Middendorp praat met hem over zijn loopbaan, het belang van een goede game engine, het succes van Fortnite en de toekomst van de game-industrie.
Voor wie Studenten / docenten
Wanneer 27 oktober 20.00 – 21.00
Waar Rabostudio, Forum Groningen
Kosten € 7,50 studenten / €10.00 normaal
Leerdoelen Beeldgeletterdheid, technologie, gamedesign

Playground
Op dinsdag 14 en woensdag 15 december wordt het Forum omgetoverd tot één grote digitale speeltuin.
Deze editie, de eerste keer in het ‘nieuwe’ gebouw, staat geheel in het teken van games en immersive experiences – en sluit zo aan bij Game On, de interactieve tentoonstelling over 50 jaar videogames die vanaf 2 oktober in het forum te bezoeken is.
Leerlingen kunnen zich onderdompelen in verschillende experiences. Het belooft een spectaculaire editie te worden!
Voor wie vmbo, havo, vwo, mbo
Wanneer 14, 15 december 2021
Waar Forum Groningen, Nieuwe markt 1
Kosten €5,- per leerling / student
Leerdoelen Digitale geletterdheid: ICT, computational thinking, techniek