Gratis goed leren programmeren in Python

Wil je alvast een begin maken met Python, zodat je hierin een vliegende start kunt maken aan het begin van je studie HBO-ICT aan de Hogeschool Utrecht (HU)? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Ontdek de mogelijkheden van deze veelzijdige programmeertaal tijdens een gratis online cursus aan de HU.
Python is een veel gebruikte programmeertaal en een ideale taal voor de beginnende programmeur. In het eerste jaar van de opleiding HBO-ICT van de Hogeschool Utrecht ga je dan ook zeker hiermee aan de slag.
Wat je leert:

De basis van Python: Expressies, variabelen, getallen, booleans en strings
Het uitvoeren van berekeningen met slimme algoritmes
Eenvoudige Input/Output: lezen van gegevens, bewerken van gegevens, uitvoer van gegevens
Je maakt kennis met een docent en lesmethode van Hogeschool Utrecht
De cursus bestaat uit wekelijks 2 online momenten waarop je uitleg en instructies krijgt van een docent en je vragen kunt stellen. Je kunt de aangeboden lessen van de docent volgen, maar het is ook mogelijk om (uiteraard met ondersteuning) zelf in je eigen tempo het lesmateriaal door te werken.

De cursus gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Meer weten? Klik hier voor de laatste informatie en om naar de pagina op de website van de HU te gaan.

Doelgroep
Heb je interesse in ICT en wil je een indruk krijgen van de lessen en docenten van de opleiding HBO-ICT aan de HU? Dan kun je gratis deelnemen aan deze cursus. Ook al weet je nog niet zeker of je aan Hogeschool Utrecht komt studeren, je bent van harte welkom om deel te nemen.

 
Praktische informatie
Data: 8, 10, 15, 17, 22, 24, 29 en 31 maart en 5, 7, 12 en 14 april 2022 (dinsdag en donderdag van 17.00 tot 18.30 uur)
Locatie: Online
Partnerschap: Ambitie Connectie Open
Prijs: Gratis
 

Je kan je inschrijven via de site van de HU, klik hieronder.