Gratis trainingsmateriaal en online cursussen in de codeweek

Gratis trainingsmateriaal en bronnen waarmee een docent aan de slag kan en waarmee je innovatieve lessen kunt plannen.

1. Leerbitjes in modules

Je hoeft geen ervaring te hebben met programmeercode of programmeren. Elke module duurt ongeveer 15 minuten. In de modules maak je kennis met basisconcepten van programmeren en activiteiten voor computationeel denken. Bovendien vind je in de modules praktische tips en adviezen over hoe je de concepten kunt verwerken in je lessen.

2. Gratis online cursussen

De EU-codeweek biedt mogelijkheden voor professionele ontwikkeling in de vorm van online cursussen. Het doel is om de leerkrachten te ondersteunen om programmeren en digitaal denken in het klaslokaal te brengen.

Volg EU Code Week op sociale media om te weten te komen wanneer de volgende cursus van start gaat .

3. Voeg jouw #CodeWeek-evenement toe

Je hebt inmiddels een of meer leerbits van de programmeerweek gedaan. We hopen dat je je nu zeker genoeg voelt om digitale creativiteit naar je klaslokaal te halen en je activiteit op de kaart van de programmeerweek te zetten!

Je kunt gemakkelijk een les in je klas, een opendeurdag of een evenement op je school organiseren. Zoek gewoon een datum en registreer je activiteit op de kaart van de programmeerweek. Iedereen die een activiteit organiseert, krijgt een deelnamecertificaat voor zijn of haar inzet.

Wil je in contact komen met een internationale groep enthousiaste leraren? Word dan lid van de Facebook-groep van de EU-programmeerweek voor leraren! Als je nog een stap verder wilt gaan en wilt samenwerken met andere scholen in je land of andere landen, doe dan mee met de Code Week 4 All-uitdaging.