Hedycursus 20 en 27 oktober in Amsterdam

Aan de slag met Hedycursus?

Ben je geïnteresseerd in Hedy maar weet je niet waar te beginnen? Op 20 en 27 oktober zijn er twee Hedycursus bij de VU in Amsterdam om je te introduceren in deze krachtige programmeertaal. Deze fysieke bijeenkomst is bij de VU in Amsterdam. “Kinderen leren programmeren aan de hand van levels. Na elk level komt er een programmeerregel bij” zei Felienne Hermans eens tijdens de Keynote van de i&i conferentie. En nu is er dus een cursus speciaal om Hedy te leren!

Hedycursus op 20 en 27 oktober

Workshop doelen Hedycursus:

  • Demonstratie van de eenvoud en schoonheid van de taal, gericht op beginners. Geen voorafgaande programmeerervaring vereist.
  • Docenten enthousiasmeren om programmeerlessen te geven.
  • Vergeet niet je eigen tablet of laptop mee te nemen!
  • Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan hier in, deelname is kosteloos!

Wat is dat, Hedy is…

  1. meertalig, dus je kan in het Nederlands programmeren
  2. gradueel, dus je leert de concepten één voor één
  3. gemaakt voor in de klas, je kan als docent de interface gemakkelijk aanpassen voor jouw klas

Een toegankelijke en pedagogische programmeertaal via de Hedycursus

Felienne Hermans, hoogleraar aan de VU, liet zich inspireren door taalverwerving om Hedy te ontwikkelen: een toegankelijke en didactisch onderbouwde programmeertaal. Beschikbaar op www.hedycode.com en bruikbaar in de browser, vergelijkbaar met Scratch. Met 18 levels elk voorzien van nieuwe commando’s en lesmateriaal zorgt een graduele leerervaring. Elk level duurt circa 45 minuten, en leerlingen kunnen hun werk opslaan en delen. Bovendien kunnen ze tekenen met de ‘schildpad’-functie, waardoor ze direct tastbare resultaten zien.

En nu verder met Hedy!

Hedy ondersteunt 47 talen, waaronder Nederlands, Spaans, Arabisch, Vereenvoudigd Chinees en Hindi.

Felienne Hermans zegt: “We vinden het cruciaal dat alle kinderen kunnen programmeren. Daarom is Hedy ook ideaal voor kinderen met een visuele beperking. Hedy’s tekstuitvoer kan worden voorgelezen en code kan met een sneltoets worden uitgevoerd.” Meer over Hedy op onze website.