Hoezo Scrum?

Scrum geeft leerlingen zin in leren, brengt ontspanning in het werk van docenten en maakt de organisatie wendbaar. Juist nu is dat hard nodig. Scrum werkt zowel fysiek als online.

Hoezo Scrum op school?

Scrum is een succesvolle, wereldwijd veel gebruikte Agile (wendbare) projectmanagement methode.
Ontwikkeld in de IT maar inmiddels ook volop in gebruik in andere sectoren.
Scrum@school is een didactische bewerking van Scrum. In korte cycli werken leerlingen en studenten stap voor stap aan steeds betere producten en beheersing van leerdoelen. Plannen, opleveren, feedback, reflectie en verbeteren komen in elke cyclus terug. Dit zet steigers om het leerproces, zodat samenwerken makkelijker wordt, eigenaarschap en verantwoordelijkheid groeien en de resultaten verbeteren. Vervolgopleidingen en bedrijfsleven vinden het een pré als jongeren kunnen scrummen. Scrum maakt IT onderwijs krachtig en ‘real life’.

Scrum@school for professionals helpt onderwijsteams om hun eigen niet-lesgebonden werk sneller en effectiever aan te pakken, met minder vergaderen en meer resultaat en plezier.

Ervaar het zelf – Conferentie 7 juni 2022
Voel zelf de kracht van Scrum en geef je op voor de 5e landelijke conferentie over Scrum in het onderwijs op 7 juni (Fort de Batterijen, Nieuwegein, 13.00 – 17.00 uur). Parallelle programmalijnen over Scrum in de klas en Scrum in het team. Direct inschrijven

Simpel maar niet eenvoudig
Scrum is simpel te begrijpen, maar niet eenvoudig uit te voeren. Bereid je voor met een praktische training.