Gratis kaartspel AI

Ben je op zoek naar een leerzame en leuke manier om met je leerlingen of kinderen AI te ontdekken of wil je een educatief en vermakelijk AI-spel? Dan is het Amai! kaartspel en interessante keuze!

Amai! wil burgers informeren over AI en hen betrekken bij de ontwikkeling van nieuwe AI-toepassingen in Vlaanderen

Met het Amai! kaartspel kunnen spelers proberen als eerste een slimme AI-oplossing te bouwen, zoals een slimme koelkast, een voedingscoach of een afvalsorteerhulp. Verzamel de juiste kaarten om je doel te bereiken, maar let op dat je systeem niet crasht! Het Amai! kaartspel is een geweldige manier om spelenderwijs kennis te maken met AI en kan gebruikt worden in de klas.

Het Amai! kaartspel is geschikt voor jong en oud, en kan gespeeld worden thuis of in de klas. Het spel is eenvoudig te begrijpen met simpele regels en de kaarten zijn voorzien van leuke afbeeldingen. Spelers hoeven niet alle AI-termen te begrijpen om het spel te kunnen spelen, maar voor degenen die meer willen weten over AI, zijn er beschrijvingen bij de afbeeldingen beschikbaar.

Het spel bevat AI-oplossingen gebaseerd op ideeën van burgers die verzameld zijn op de amai!-website. Dit maakt het niet alleen een vermakelijk spel, maar ook een inspirerende en educatieve ervaring. Dus of je nu een leerkracht bent die AI wil onderwijzen, of gewoon een nieuwsgierige speler, het Amai! kaartspel biedt een manier om meer te leren over AI en het plezier te beleven van het bouwen van slimme oplossingen

Aan de slag!
Het spel zit eenvoudig in elkaar met simpele regels en is geschikt voor jong en oud, thuis of in de klas. De kaarten bevatten afbeeldingen en spelers hoeven niet alle AI-termen te begrijpen om het spel te kunnen spelen. Wie wel graag meer te weten komt over AI, kan de beschrijvingen bij de afbeeldingen lezen. De AI-oplossingen die je kunt bouwen zijn bovendien gebaseerd op ideeën van burgers die verzameld werden op de amai!-website.

Het amai!-kaartspel is klaar om gespeeld te worden! Probeer als eerste een slimme AI-oplossing te bouwen zoals een slimme koelkast, een voedingscoach of een afvalsorteerhulp. Dat doe je door de juiste kaarten te verzamelen. En let op dat je systeem niet crasht! Het spel kan gespeeld worden met twee tot vijf spelers vanaf acht jaar.

Het kaartspel werd ontwikkeld i.s.m. spelontwikkelaar Pilipili Games en grafisch bureau Buro Knal.

Je kunt het spel ook digitaal downloaden en zelf printen.

In onderstaande video kun je ook stap voor stap bekijken hoe het spel gespeeld wordt.

Uitbreiding met AI Kaartspel
Zelf een mooie AI-oplossing bedacht? Met bijgevoegde kaarten kun je een aanvulling op het spel maken! Download hier lege kaarten.

Download hier de spelregels

Docententips Kaartspel AI
Speel het spel bij voorkeur in groepjes van 3 of 4 personen.
Lees vooraf zeker al eens de spelregels of bekijk de bovenstaande video die het spelverloop uitlegt.
Maak gebruik van deze powerpoint die het spelverloop beschrijft om het klassikaal uit te leggen.
Je kan ook als voorbeeld in de klas enkele kinderen het spel laten spelen terwijl de rest toekijkt.
Na het spelen van het spel kan je best de inhoud klassikaal nog even bespreken. De meeste kinderen zullen de tekstblokken niet gelezen hebben, maar zullen wel al een beter inzicht hebben over de titels van de kaartjes en wat dit ongeveer betekent. Zo kan je bijvoorbeeld vragen: “Wat is er zeer belangrijk bij het bouwen van een AI-systeem?”.