Aanleiding verkiezing Informatica leraar van het jaar

Er is geen schoolvak dat zo in beweging is als informatica. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor digitale geletterdheid. De digitale wereld verandert immers zeer snel. Docenten die op een verantwoorde en inspirerende manier hiermee omgaan verdienen meer dan een pluim, zij verdienen een nominatie. Daarom de verkiezing leraar informatica van het jaar.

Je moet als docent bestendig en flexibel zijn om leerlingen te helpen de digitale wereld van de toekomst binnen te treden. Een wereld die, zoals het er de komende tijd naar uitziet, veel te bieden heeft. Een wereld die telkens belangrijker wordt en steeds meer invloed heeft op ons bestaan.

Wij willen de docent die in het voortgezet onderwijs leerlingen de waarde van het vak het beste meegeeft de eretitel “Leraar informatica van het Jaar” geven. Daarmee dekken we deels de lading, want ook docenten die leerlingen op bijzondere wijze digitaal geletterd maken komen in aanmerking.

Docentenvakvereniging i&i is ervan overtuigd dat de docent het verschil maakt. Daarom zoeken wij een docent die dat ook kan laten zien.

Wie is volgens leerlingen, collega’s of directie een kei in het vak en weet dat goed over te brengen? Vakkennis, didactiek en een goede benaderingswijze van leerlingen zijn daarbij belangrijk.

Dit jaar zoeken wij die docent die uitblinkt. Hij of zij wordt dan Leraar informatica van-het-Jaar

Ken jij zo iemand, nomineer deze persoon voor de verkiezing!

De jury, bestaande uit leerlingen, docenten en een vertegenwoordiger uit het bedrijfsleven. Zij kijkt niet naar de achtergrond van de kandidaten, noch naar het schooltype.
Deze verkiezing omvat zowel het vak informatica als digitale geletterdheid.
Nominaties waar zoveel mogelijk betrokkenen (leerlingen, collega’s en management) aan bijdragen genieten de voorkeur. Een docent kan ook genomineerd worden zonder medeweten, als de school er maar achter staat.

Proces van de verkiezing Informatica leraar van het jaar

Het bestuur verzamelt en controleert de aanvragen en biedt deze aan bij de jury. Met deze selectie wordt vervolgens contact gezocht met de jury. De prijsuitreiking vindt plaats op 2 februari 2022 tijdens de IPON. Naast de eervolle titel wordt er ook een geldprijs beschikbaar gesteld. Over de uitslag en proces zullen wij niet verder corresponderen. Werkt iets niet in het formulier of wil je iets meer delen? Neem dan contact op!