Leren programmeren? BJOC is geupdatet!

Aan de slag!

In dit artikel wordt de cursus programmeren van BJOC.nl besproken, speciaal ontworpen voor beginners en docenten om te leren programmeren. Hoofdstukken 1 en 2 zijn volledig herschreven en de cursus biedt ondersteuning en begeleiding.

Hier zijn vijf tips om te leren programmeren:

  • Begin met de basis: Leer de basisprincipes van programmeren en de terminologie die daarbij hoort.
  • Oefen regelmatig: Oefening baart kunst, dus blijf oefenen met het schrijven van code.
  • Volg online cursussen: Er zijn tal van gratis en betaalde online cursussen beschikbaar om je kennis te vergroten. The Beauty and Joy of computing kan een heel goede start opleveren!
  • Lees code van anderen: Bekijk en bestudeer code van anderen om te leren hoe ze bepaalde taken hebben aangepakt.
  • Wees creatief: Gebruik je fantasie en verzin creatieve manieren om code te schrijven en problemen op te lossen.

Zoek je een kwalitatief hoogstaande en gratis cursus om te gebruiken in je lessen programmeren? BJOC.nl biedt een uitstekende start voor jou en je leerlingen! Onze website biedt een cursus programmeren voor beginners, waarbij we onlangs de eerste twee hoofdstukken volledig hebben herschreven en alle onzorgvuldige vertalingen hebben verbeterd.

Leer programmeren met Alonzo. De mascotte van Snap!.
Alonzo, de mascotte van Snap!

Onze cursus is gemakkelijk te leren en leuk om te doen. De eerste twee hoofdstukken zijn nu nog beter geschreven en bieden een duidelijke uitleg van de basisprincipes van programmeren. Het beste van alles is dat onze cursus volledig gratis is, dus er zijn geen kosten verbonden aan het leren programmeren!

Met BJOC.nl hoef je als docent geen voorkennis te hebben om de cursus te kunnen geven. Onze lessen zijn zo opgezet dat alle leerlingen ze kunnen begrijpen en volgen. We bieden alle informatie die nodig is om een succesvolle programmeur te worden, van de basisprincipes tot het schrijven van complexe programma’s.

Hulp bij het leren programmeren

Naast het leren van de programmeertalen biedt BJOC.nl ook begeleiding en ondersteuning aan leerlingen. Ons forum is een geweldige plek om vragen te stellen en hulp te krijgen van andere programmeurs. We hebben ook een sectie met tips en trucs om leerlingen te helpen tijdens het leerproces.

Begin vandaag nog met onze gratis cursus en ontdek de wereld van programmeren! Wij zijn ervan overtuigd dat onze cursus een waardevolle aanvulling zal zijn op jouw lesprogramma. Aan de slag, op naar bjoc.nl. Deze cursus kun je ook gebruiken om in te zetten bij het leergebied Digitale Geletterdheid