Mediawijsheid voor PO

Kinderen in de bovenbouw maken steeds vaker gebruik van minimaal één eigen scherm. Op hun scherm maken ze al rond hun tiende gebruik van sociale media, zoals WhatsApp, YouTube, Facebook en Instagram. Ze gaan zelfstandig online en hebben contact met anderen. Sommigen beginnen met het maken van filmpjes, vloggen, bloggen en het bouwen van eigen websites. Tussen de 10 en 14 jaar is het mediagebruik van kinderen al opgelopen tot vijfenhalf uur per dag (Bron: MediaDiamant, theoretisch kader).

Media zijn leuk en je kind kan er veel van leren. Tegelijkertijd is het belangrijk dat kinderen veilig met media kunnen omgaan. Veel opvoedvragen van ouders gaan dan ook over het mediagebruik van hun kind. Ze zoeken naar tips over geschikte apps en games, of hebben vragen over veiligheid en schermtijd.

www.mediawijsheid.nl bevat het meest complete overzicht voor alles wat met (social) media te maken heeft voor zowel ouders als professionals. Zo kun je hier o.a. terecht voor lesmateriaal, actuele artikelen over de nieuwste hypes & trends op social media en specifieke dossiers over kinderen en jongeren en mediagebruik.

Op de website van Mediawijsheid vindt u goede tips en een brochure.