MEIDEN GEZOCHT VOOR EGOI 2022

Een tijdje terug stuurden we een oproep om meiden enthousiast te maken voor de voorbereidende cursus voor de EGOI 2022. Na de herfstvakantie starten we. met de cursus.
Misschien zijn er toch nog meiden die mee willen doen? Daarom deze herhaalde oproep.
De Nederlandse organisatie is benieuwd of het nog extra aanmeldingen oplevert!
In juni 2022 wordt in Antalya, Turkije voor de tweede keer een informatica olympiade voor meisjes georganiseerd, de European Girls Olympiad in Informatics. Deelneemsters uit heel Europa (en daarbuiten) zullen samenkomen om uitdagende logische problemen op te lossen en te programmeren. Ook is er natuurlijk tijd voor sociale activiteiten met deelneemsters uit alle deelnemende landen.
De EGOI 2021 was zeer succesvol. Helaas werd door corona maatregelen deze wel online gehouden vanuit het eigen land. Op de site van de EGOI 2021 vind je meer daarover. Een impressie van hoe het vorig jaar met het Nederlandse team ging vind je in dit interview en in onderstaand filmpje.

Nederland wil ook dit jaar meedoen met een team van 4 meiden met begeleidsters. We zoeken hiervoor enthousiaste meiden die in 2022 nog op het VO zitten. Ken jij leerlingen die een kans willen maken om mee naar Turkije te gaan, geef ze dan op! Ze hoeven nog niet goed te zijn in programmeren maar ze moeten het wel leuk vinden om te programmeren en logische problemen op te lossen èn tijd hebben om te oefenen.
We organiseren trainingen om ze beter te leren programmeren, en de toegestane programmeertalen (beter) te leren kennen. De trainingen starten na de herfstvakantie.
Meiden kunnen zich aanmelden door te mailen naar: [email protected].
De selectie van de beste 4 meiden zal plaatsvinden via de rondes van de Nederlandse Informatica Olympiade.