Nederlands Film Festival Educatie

Het vraagstuk rondom telefoons in de klas staat hoog op de agenda. Kinderen worden op steedse vroegere leeftijd geconfronteerd met videocontent. Elke dag kijken miljoenen kinderen en jongeren naar films, series en video’s.

Om te zorgen dat zij kritisch leren kijken, eigen verhalen goed kunnen vertellen en filmcultuur begrijpen, investeert het Nederlands Film Festival in het publiek en talent van de toekomst.
Zowel tijdens het festival op 22, 25 en 26 september als jaarrond.

Onze samenleving vraagt om beeldbewuste kijkers en makers. Daarin kan jij als leraar hét verschil maken. Leer jouw leerlingen daarom met filmeducatie kritisch kijken en reflecteren op eigen en andermans verhalen. Boek bijvoorbeeld een bioscoopervaring op het festival, of volg een workshop.
Maak kennis met makers en laat je leerlingen vragen stellen en over het maakproces. Ook voor het voortgezet onderwijs vind je op het festival voor elk leerjaar met zorg geselecteerde, relevante documentaires, fictiefilms en animaties die aansluiten op thema’s en leergebiedenvakken binnen het onderwijs en de belevingswereld van leerlingen.

“Kinderen worden steeds vroeger geconfronteerd met videocontent. Maar hoe gaan ze met beeld om en wat is de rol van de leraar? Stoom je leerlingen klaar om beeldbewuste kijkers en makers te worden aan de hand van filmeducatie! Kom op 22, 25 of 26 september met je klas naar het Educatieprogramma van het Nederlands Film Festival. Bekijk het volledige programma via www.filmfestival.nl/educatie en meld je vóór 10 juli aan.”

Inschrijven (zowel PO als VO)
Inschrijvingen 2023 zijn geopend!
Deadline: 10 juli 2023