Night of the Nerds

FutureBites heeft als missie om jongeren op een aantrekkelijke manier die aansluit bij hun beleving, te inspireren, bewust te maken en te enthousiasmeren voor de kracht en impact van technologie, creativiteit en maken. FutureBites voelt bovendien de noodzaak om als aanvulling op de bestaande technologiepromotie initiatieven, jongeren op andere manieren te verleiden, te verwonderen en te enthousiasmeren voor de creatieve industrie: de wereld van creatie, technologie en maken. Sinds 2010 zijn de missie en doelstelling concreet gemaakt door events en programma’s zoals Night of the Nerds en de NN Academy.

Night of the Nerds LIVE

Vindt plaats op woensdag 7 juni 2023, daarin de nieuwste ontwikkelingen uit de wereld van creativiteit, innovatie en technologie. Het programma in Eindhoven bestaat uit een interactieve expo, demo’s, talks en workshops.

NN ACADEMY

Naast LIVE events en ONLINE edities, komt men ook naar school met Workshops vol inspiratie op het snijvlak van tech, creativiteit en maken. Boek zo’n workshop en laat leerlingen (VO en MBO) zelf ontdekken hoe fascinerend en cool de wereld van tech en creativiteit is.

Waarom Night of the Nerds?

Als docent, TOA of decaan sta jij voor het prikkelen van alle (aanstormende) nerds van jouw school. Daarom kom jij bij ons langs om jouw leerlingen te laten doen en dromen in de wereld van creatieve technologie.

De programma’s van Night of the Nerds zijn speciaal ontworpen om jouw leerlingen (14-19 jaar) in aanraking te brengen met: game changers en jonge helden van innovatieve technologiebedrijven, technische & creatieve opleidingen en de creatieve industrie.

Dit doen we op een laagdrempelige, interactieve manier. Leerlingen en studenten worden meegenomen in de frontlinie van innovatie en raken geïnspireerd, uitgedaagd en ondergedompeld in de wereld van creativiteit + technologie + innovatie. Onderstaande video geeft een goed beeld van het evenement in 2022. Zet dit evenement vast in de school-agenda. Mogelijk kun je met de NPO-gelden een bezoek brengen aan Eindhoven.