NOTION

Volgens sommigen is Notion “de enige app die je nodig hebt voor productiviteit in je werk en leven”. Met Notion heb je een all-in-one workspace die is ontworpen om zo ongeveer alles op te slaan wat je maar kunt bedenken: wiki’s, takenlijsten, leeslijsten, projectplannen, budgetten, fotogalerijen, blogsplanners. Of je nu content kalenders en blogposts wil maken, of een plaats zoekt om je recepten overzichtelijk op te slaan, of je wil een lijst met de YouTube-video’s op je later wil bekijken. Je kan je Notion-werkruimte zo ingewikkeld of zo eenvoudig maken als je zelf wilt. Ook is persoonlijke en professionele inhoud in dezelfde ruimte op te nemen, maar toch gescheiden te houden.

Hoe werkt Notion?
Notion bestaat uit blokjes, en zo’n blokje kan van alles zijn: tekst, sub-pagina’s, todo’s, tabellen, kanban-boards (zoals ook Trello is opgebouwd), afbeeldingen, bestanden, links, audio, video. Met al  die blokjes bouw je wat je maar wilt: van het runnen van je business met takenlijstjes, een projectplanning en je budgetplan tot je leven buiten je werk met een receptendatabase, een leeslijst en een overzicht van de hobby’s van je gezinsleden. Je kan werkelijk alles kwijt in Notion.

Notion combineert het beste van Evernote, Onenote, Google Docs, Keep, Excel en Asana. En doordat je niet van tool hoeft te wisselen, heeft Notion een naadloze workflow gecreëerd die zich op één plek bevindt. 
Er is een gratis versie van Notion te vinden op: http://notion.so

Websites waar veel meer informatie te vinden is:
https://www.unclouded.be/blog/notion
https://medium.com/@xhaferi99/notion-hoe-werkt-het-ff3e431da0b 
https://www.ewouduphof.com/onderwerp/notion
https://docplayer.nl/64000731-Handleiding-notion-lite-software.html