Online cursus AI

“Elements of AI” is een gratis online cursus van Reaktor en de Universiteit van Helsinki. We willen zo veel mogelijk mensen aanmoedigen om te leren wat AI is, wat er mogelijk is met AI en wat niet, en hoe AI-methoden gecreëerd kunnen worden. De cursus bestaat uit theorie en praktische oefeningen. Je kunt zelf je eigen tempo bepalen.
Het doel is: de mystiek rond AI wegnemen.
Bijzonder is dat de cursus ook in het Nederlands te volgen is en daardoor laagdrempelig, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Voor de kwaliteit staat ook de TU Delft garant.

Volgens Ilyaz Nasrullah in Trouw moeten wij ons wapenen tegen misleiding.
Niet iedereen hoeft de kennis van een programmeur te hebben, maar het is wel belangrijk dat iedereen op hoofdlijnen snapt hoe een computer ‘denkt’. Voor volwassenen heeft de Universiteit van Helsinki daarom de gratis cursus Elements of AI ontwikkeld. Op toegankelijke manier wordt uitgelegd hoe kunstmatige intelligentie werkt. Dat is de technologie achter de fraudedetectie-software van het UWV. Ook is het hoog tijd om van informatica een verplicht vak te maken in de onderbouw van de middelbare school.
Kennis is nog altijd macht.”

De cursus “Welkom bij de gratis online cursus Elements of AI!” is zeker de moeite waard om ook bij collega’s onder de andacht te brengen.