Online Masters

Samen sociaal online’.
Hoe zorg je ervoor dat jouw leerlingen vaardig, veilig en bewust online gaan en zijn? Het gratis lesprogramma Online Masters biedt interactieve lessen die ingaan op de kansen die digitale technologie te bieden heeft en ook een gesprek creëren over de uitdagingen. Meld je aan en ga direct aan de slag!

Het programma van Online Masters helpt volgens de makers bij het samenstellen van een aansprekend lesaanbod over digitale geletterdheid. Het is samengesteld met behulp van experts (de ‘Masters’) uit de praktijk: van professoren tot vloggers. Zij nemen je leerlingen mee in hun wereld aan de hand van video’s en interactieve opdrachten. Online Masters bestaat uit verschillende modules, die aansluiten bij het thema van de Week van Mediawijsheid. Wij geven je graag een aantal lessuggesties.

(A)sociale opdracht
Binnen Social Master ligt de focus op de balans tussen online en offline zijn en de rol van groepsdruk en sociale media. In de les ‘(a)SOCIAAL’ onderzoeken leerlingen hoe actief ze zijn online en hoe belangrijk ze dat eigenlijk vinden. Daarnaast stellen ze regels op om samen sociaal online te zijn.

Kunstmatige Intelligentie
In de gloednieuwe les Slimme computers wordt op eenvoudige wijze uitgelegd wat Kunstmatige Intelligentie is. Wat kan een computer beter dan een mens? Is een slimme zorgrobot een echte vriend? En wat vinden leerlingen van deepfake?

Programmeer een wenskaart
In de les Programmeren (binnen Creative Master) kunnen leerlingen kiezen – afhankelijk van het niveau – voor een programmeertaal. Nieuw is de opdracht ‘Programmeer een wenskaart’ met Scratch. Hiermee programmeren ze een eigen geanimeerde wenskaart. Naast het programmeren draagt dit ook bij aan de sociale skills: een eigen gemaakte wenskaart versturen naar een ander?

Toekomst van Media
Online Masters is dit jaar weer onderdeel van de serious game MediaMasters, met de les ‘De toekomst van Media’. Van 3D geprinte huisdieren, kweekvlees, zelfnadenkende koelkasten en robots. Wat staat ons nog te wachten? Je leerlingen zijn een stuk wijzer na het spelen van deze opdracht!

Met Online Masters aan de slag!
Online Masters is ontwikkeld door VodafoneZiggo met medewerking van Netwerk Mediawijsheid en ECP/veiliginternetten.nl. In Online Masters nemen verschillende masters uit het vak, de leerlingen aan de hand van video’s, animaties en interactieve opdrachten mee in hun wereld. De leerlingen gaan met de aangeboden vaardigheden aan de slag om zo hun talent te ontdekken, te ontwikkelen en te versterken. Ook leren ze meer over hoe ze zich veilig en bewust in de digitale wereld kunnen begeven.
Image