ONS LESMATERIAAL

Tijdens de i&i conferentie van 10 november j.l. werd het startsein gegeven voor de “community informatica”, waarin informatica-docenten gezamenlijk het keuzethema’s-lesmateriaal ondersteunen en onderhouden. Daarvoor is de website www.onslesmateriaal.nl opgezet.
Door je aan te melden kun je meedoen aan een community die er op gericht is het lesmateriaal te verbeteren. Er wordt nog dit schooljaar met een klein aantal themateams en gebruikersgroepen begonnen. Volgend schooljaar proberen we dat aantal flink uit te breiden, om zo snel mogelijk alle keuzethema’s en alle regio’s af te dekken.

Veel docenten hebben dit schooljaar al behoorlijk vol gepland. Middels een vragenlijst proberen we rekening te vooraf met ieders tijd en mogelijkheden rekening te houden. Er zitten zoals eerder aangegeven ook voordelen aan deelname. Zo is er ondersteuning van een netwerk van collega’s bij het inzetten van keuzethema’s in de eigen les.

Ook wordt er rekening gehouden met welk thema je je wil bezig houden. Daarvoor hebben we themateams die bedoeld zijn voor de ondersteuning van een keuzethema.
Het is de opzet om de themateams ook regelmatig bijeen te laten komen. Zo kan het themateam ook verantwoordelijk worden voor de ondersteuning en het (klein) onderhoud van het materiaal van een thema. Ieder themateam heeft 1 of 2 trekkers die zich wekelijks een paar uur zullen inzetten voor het themateam. Voor de trekkers komt een passende vergoeding.

Over de voortgang van dit project zullen wij regelmatig via de i&I nieuwsbrief en website berichten.