PARTTIME LERAAR VOOR 14 EURO PER UUR?

Via Instagram kun je het duidelijk lezen, er is een vacature parttime leraar bij StudyWorks. De beloning bedraagt € 14,- per uur.


Na nader onderzoek op de website van StudyWorks lijkt het eerder alsof ze zoeken naar Pabo studenten die als coach, begeleider, docent of bijlescoach voor een geringe vergoeding aan de slag willen gaan.
Studyworks vraagt ouders ongeveer 10 euro per uur meer. Een verdienmodel met een rafelrandje.

Ons oog viel op het vak informatica. Volgens StudyWorks is informatica een moeilijk en steeds belangrijker vak. Ze constateren dat steeds meer processen via de computer en het internet gaan en dat veel leerlingen handiger met computers worden.


Toch wil StudyWorks helpen steeds meer leerlingen zonder aangeboren talent te helpen met het begrijpen van al die verschillende programmeertalen???


Volgens eigen zeggen geven ze uitleg van technische begrippen in duidelijke taal en helpen ze bij het leren van de komende toetsopdracht voor informatica


Uit alles blijkt echter dat men amper weet wat er bij Informatica gebeurd en vraag je je af hoe verantwoord de inhoudelijke en didactische kennis van de begeleiders reikt. Goed coachen is net als goed lesgeven een vak.


Een vak waarvoor je hoogopgeleide docenten nodig hebt die je niet voor een brutobedrag van 14 euro in kan huren en al helemaal geen informatica-docenten.

Het is jammer dat het docentschap geen beschermd beroep is, iedere pabo student mag zich zo noemen en daar maken clubs als StudyWorks gebruik van. Gelukkig zijn er integere instituten, maar die stunten niet met salarissen en weten waar ze het over hebben.

“Hulp” van Studyworks