Aan de slag met Raspberry Pico & DFRobot breakout board

Tijdens de i&i conferentie is er een actie geweest om bij inlevering van de badge een Raspberry Pico te ontvangen. Samen met DFRobot hebben wij een mooie set weten samen te stellen. Helaas is er door omstandigheden geen header-strip meegeleverd. Gelukkig heeft Kiwi Electronics deze in de aanbieding! En met de Soldeerhandleiding via Raspberrypi.org kun je direct leren te solderen. Deze website heeft ook mooie leermiddelen voor het inzetten van Raspberry Pi’s in het onderwijs. O.a. met deze projectpaden kun je direct aan de slag.

De strip is op maat te knippen en daarna redelijk eenvoudig te solderen. Wij zijn benieuwd wat jullie gaan maken. Begint het met een “Teams – niet storen LED” of een timer voor het koken van een ei? DFRobot heeft de onderdelen van de kit ook te koop. De Gravity Expansion Board en button en leds zijn ook van het Gravity-system. Het voordeel van Gravity is dat er niet gesoldeerd hoeft te worden. Alle sensoren, actuatoren en andere elementen zijn eenvoudig te verbinden met kabels.

De Raspberry Pi Pico is een goedkoop, microcontrollerboard met een custom processor. De Processor is ontwikkelt door de Raspberry Foundation.

De RP2040 microcontrollerchip (“Raspberry Silicon”) biedt een dual-core ARM Cortex-M0+ processor (133 MHz), 256 KB RAM en 30 GPIO-pennen. Er is 2 MB (!) aan opslag voor code.

Kom je er niet uit? Op Forum.ieni.org hebben we vast een antwoord op je vraag!

Raspberry Pico afbeelding met breakout board
Raspberry Pico (met headers, let op de positie!)