Seminar Cyber Security

Een hack-aanval, die meer dan een miljoen blog-sites platlegt.
Een virus, wat de kerncentrales van een specifiek land aanvalt.
Een overheid, die meeleest met elke letter die je stuurt.

Digitale technologie is onontkoombaar en diep geworteld in onze samenleving. We gebruiken digitale technologie in cyberspace massaal om onder andere te communiceren, onze administratie bij te houden, onze dijken in de gaten te houden, ons luchtruim veilig te houden. Deze lijst van maatschappelijk relevante en kritische toepassingen is haast eindeloos. Maar hoe kun je je wapenen tegen kwaadwillende hackers, die je digitale technologie proberen te ontwrichten?

In het gebied van de cybersecurity wordt veel onderzoek gedaan naar technologieën om cyberspace een veiligere plek te maken. Om te kunnen testen of de technologieën cyberspace daadwerkelijk veiliger maken, worden deze innovaties ook onderworpen aan zogenaamde pentests. In dit seminar leer je een aantal technieken voor deze pentests.

Voor wie?
Dit seminar verzorgd over 2 dagen is bedoeld voor leerlingen van de bovenbouw HAVO/VWO. Enige voorkennis en ervaring met informatica (SQL, Linux, Python) is handig, maar echt niet verplicht voor dit seminar. Na afsluiting van dit seminar ontvang je een certificaat.

Datum & Tijd: 20 en 27 juni, 13:30-16:30
Waar: Online via Zoom
Kosten: Aan het volgen van deze seminar zijn geen kosten verbonden.