TechTwijfels, online spel en les

Onze samenleving wordt steeds digitaler. Technologie biedt ons mooie kansen, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk om de risico’s ervan in te zien. Met het online spel TechTwijfels laat je leerlingen op een toegankelijke en interactieve manier nadenken over de nieuwste technologieën. Zo draag je bij aan het bevorderen van technologisch burgerschap.

TechTwijfels is geschikt voor alle klassen van het voortgezet onderwijs en zet op een leuke en toegankelijke manier aan tot denken en discussiëren over de nieuwste technologieën. Spelenderwijs worden verrassende dilemma’s met behulp van een online kaartspel voorgeschoteld. Zouden jouw leerlingen hun provider mee laten luisteren als hun telefoonabonnement daarmee gratis wordt? Of zouden ze liever alle verpleegkundigen laten vervangen door robots? Met welke technologie stappen zij de toekomst in? Zien ze grote kansen of hebben zij twijfels, omdat ze ook risico’s zien?
In de online omgeving vind je naast het spel en de les ook de docentenhandleiding, verdiepende werkbladen en een hulplijn met uitleg over deze technologieën. Kortom: alle informatie die nodig is om meteen te starten met TechTwijfels! Bestel TechTwijfels nu kosteloos.