Vierde Raspberry Pi-competitie

PA Consulting en House of Digital hebben het thema van de vierde Raspberry Pi scholenwedstrijd bekend gemaakt. Vmbo-, havo-, vwo-scholieren en mbo-studenten nemen het in teams tegen elkaar op en ontwikkelen met een Raspberry Pi een uitvinding die een maatschappelijk probleem oplost.
In het kader van het thema “Innoveren om de wereld te redden” gaat het ditmaal over: duurzaamheid.

Nederland merkt nu al meer van klimaatverandering: hogere temperaturen, meer neerslag, verschuivingen in groei- en broedseizoenen. De veranderingen zullen zich alleen maar opstapelen – of kunnen we het klimaat redden met een gezonde dosis innovatie en technologie?

Deze jaarlijkse Raspberry Pi-wedstrijd is bedoeld om scholieren enthousiast te maken voor techniek, door hen uit te dagen uitvindingen te doen waar de samenleving iets aan heeft. Volgens Mark Griep, hoofd PA Consulting Nederland, geeft de Raspberry Pi-wedstrijd ruimte om vindingrijkheid te ontwikkelen.

De competitie heeft een eenvoudige opdracht: “creëer met een Raspberry Pi computer een innovatieve oplossing voor een maatschappelijk probleem dat met duurzaamheid te maken heeft.

De finale inzendingen moeten uiterlijk 28 maart 2022 zijn ingediend. Tegen die tijd moet elk deelnemend team het inzendingsformulier hebben ingevuld en ingediend. Daarnaast moeten de uitvindingen voldoen aan de voorwaarden die beschreven staan in het wedstrijdreglement. De finale vindt plaats op 13 april 2022. De details volgen op een later tijdstip.